Bio lanýžové pralinky z čokolády Madagaskar 55 %, 75 g

Kód: MC088235
Akce Bez lepku Bio
117 Kč –10 %
Ručně dělané fair trade bio lanýžové pralinky z mléčné čokolády Madagaskar 55 % Millésime Chocolat
117 Kč –10 % 105 Kč 94 Kč bez DPH 140 Kč / 100 g
Vyprodáno

Jedinečné ručně dělané lanýžové pralinky vyrobené v Belgii z 55% mléčné čokolády z aromatického kakaa z údolí Sambirano na Madagaskaru. Min. trvanlivost do 12/2022.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Důvodem slevy je datum minimální trvanlivosti do 12/2022.

Úžasná čokoládová delikatesa založená na poctivém řemeslu a belgické tradici mistrů čokolatiérů, která kombinuje kakaové lanýže a pralinky do tohoto exkluzivního díla s mandlemi a lískovými oříšky. Mistr Jean-Christophe Hubert totiž pod značkou Millésime Chocolat nemíchá kakaa z různých koutů světa do univerzální kakaové směsi, ale pracuje vždy jen s jednou konkrétní sklizní a dává jí ve svých výrobcích zazářit svou jedinečnou charakteristikou. A práci se opravdu nevyhýbá. Naopak si surové kakaové boby sám praží a mele kamennými mlýnskými kameny. Celý proces ruční výroby čokolády tak má pod kontrolou od výběru samotné sklizně kakaových bobů až po konečnou krabičku bio čokoládových bonbónů. Práci si samozřejmě neulehčuje ani emulgátory či jinými podobnými přísadami.

Exkluzivní řemeslné pralinky ručně vyrobené z kakaových bobů odrůdy Trinitario z oblasti Ambanja, srdci slavného údolí Sambirano na severu Madagaskaru. Řeka Sambirano sbírá své zdroje na nejvyšší hoře ostrova Maromokotro (2 876 m n. m.) a po celou dobu své cesty do Indického oceánu ji lemují plantáže kávy, kakaa, vanilky, koření a jiných voňavých rostlin pro výrobu parfémů. Řeka vytváří široká údolí, která pravidelnými záplavami zúrodňuje a dodává půdě bohatství minerálů. Samotné údolí Sambirano má navíc specifické mikroklima, kdy je slunečné jako západ Madagaskaru a zároveň deštivé jako jeho východ. Není tedy divu, že místní kakaovníky produkují boby s přirozenou sladkostí a svými výjimečnými vůněmi jsou proslulé po celém světě. Mnohé z nich navíc rostou na bývalých ovocných plantážích z francouzských koloniálních dob. Jejich kakao se vyznačuje ovocnými, zejména citrusovými tóny. 

A právě v tomto regionu, zasazeném do údolí zeleně mezi horami a mořem, založil v roce 1904 Lucien Millot kakaovou zahradu, ze které pochází kakao v těchto kakaových lanýžích s lískovými ořechy a mandlemi. Pan Millot byl vizionář a spolu s plantáží postavil celou vesnici pro své zaměstnance, se školou i silnicemi. A v této cestě pokračoval i pan Åkesson, který sem v 70. letech 20. století přišel za sisalovými plantážemi (a žezlo později převzal jeho syn Bertil Åkesson). Plantáž je zdrojem rozvoje celého kraje, využívá obnovitelnou sluneční energii, farmářům v okolí poskytuje know-how a vykupuje od nich i čerstvé kakaové boby dle principů fair trade. Chuťový profil Akessonova Madagaskaru je jedinečný a ceněný řemeslnými výrobci čokolády po celém světě. Je typicky citrusový, zejména po červeném ovoci, ale nabízí i vrstvy tónů a nuancí jako je ořech, karamel, džem či jemný pepř, a v aroma jasně rozeznáte vůni sušených meruněk. 

  • Pražení 4/5 * Hořkost 1/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 3/5 * Kořenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům.

Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.

Složení: bio kakaové boby, bio kakaový prášek, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio SUŠENÉ MLÉKO, bio cukr, bio LÍSKOVÉ OŘECHY, bio MANDLE. Bez lepku. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaa v čokoládě min. 55 %.

 Energetická hodnota: 2216,13 kJ/529,67 kcal
 Tuky: 34,85 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 8,42 g
 Sacharidy: 44,47 g
      z toho cukry: 40,81 g
 Bílkoviny: 10,82 g
 Vláknina: 5,51 g
 Sůl: 0 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Fair trade bio čokolády Millésime Chocolat
Hmotnost: 0.09 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 75 g
Obsah kakaové sušiny: 55 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: