Bio mléčné napolitánky s lískovými ořechy Madagaskar 55 %, 75 g

Kód: MC088204
Bez lepku Bio
105 Kč 91 Kč bez DPH 140 Kč / 100 g
Skladem (> 10 ks)

Nádherné napolitánky z ručně dělané mléčné čokolády z madagaskarských kakaových bobů se dvěma celými lískovými ořechy na povrchu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Luxusní kostičky bio mléčné čokolády s 55 % kakaa, které navíc zdobí dva celé lískové ořechy. Nádhera, která se jen tak nevidí, a z lahodného zákusku ke kávě tvoří kulinářský obřad a pastvu pro oči. Vždyť i samotná čokoláda je prvotřídní, vyrobená ručně z kakaových bobů (bean to bar) uzrálých v Akessonově zahradě ve slavném údolí Sambirano na severu Madagaskaru. Millésime Chocolate jsou exkluzivní belgické řemeslné čokolády s medailemi snad ze všech mezinárodních čokoládových soutěží od Singapuru po Londýn.

Napolitánky, či původně neapolitánky, odvozují svůj název od italské Neapole, "krásky pod Vesuvem" s dlouhou kulinářskou tradicí a města dezertů (a pochází odtud i pizza). Napolitánkami se od konce 19. století chlubily významné čokoládové společnosti Evropy a byly jejich výkladní skříní. Dnes jsou spíše jednotlivě balenými reklamními nosiči. Millésime Chocolate však ctí tradici starých mistrů a její vintage čokolády i v podobě malých napolitánek prozradí mnohé o samé podstatě pravé čokolády.

Krabičku tradičního tvaru krychle o rozměru 7,5 cm můžete směle využít jako hodnotný dárek na úrovni. Obdarovaný rychle pochopí, že nedostal další obyčejnou bonboniéru z blízkého obchodu. Tyto napolitánky jsou také skvělou příležitostí ochutnávat a porovnávat jednotlivé čokolády a bohatost chutí kakaa z různých koutů světa. Dobře poslouží i těm, kteří by po nakousnutí tabulky čokolády snědli hned celé balení.

Výběrové bio Akessonovo kakao z Madagaskaru

Exkluzivní řemeslná čokoláda ručně vyrobené z kakaových bobů odrůdy Trinitario z oblasti Ambanja, srdci slavného údolí Sambirano na severu Madagaskaru. Řeka Sambirano sbírá své zdroje na nejvyšší hoře ostrova Maromokotro (2 876 m n. m.) a po celou dobu své cesty do Indického oceánu ji lemují plantáže kávy, kakaa, vanilky, koření a jiných voňavých rostlin pro výrobu parfémů. Řeka vytváří široká údolí, která pravidelnými záplavami zúrodňuje a dodává půdě bohatství minerálů. Samotné údolí Sambirano má navíc specifické mikroklima, kdy je slunečné jako západ Madagaskaru a zároveň deštivé jako jeho východ. Není tedy divu, že místní kakaovníky produkují boby s přirozenou sladkostí a svými výjimečnými vůněmi jsou proslulé po celém světě. Mnohé z nich navíc rostou na bývalých ovocných plantážích z francouzských koloniálních dob. Jejich kakao se vyznačuje ovocnými, zejména citrusovými tóny.  

A právě v tomto regionu, zasazeném do údolí zeleně mezi horami a mořem, založil v roce 1904 Lucien Millot kakaovou zahradu, ze které pochází kakao v této čokoládě. Pan Millot byl vizionář a spolu s plantáží postavil celou vesnici pro své zaměstnance, se školou i silnicemi. A v této cestě pokračoval i pan Åkesson, který sem v 70. letech 20. století přišel za sisalovými plantážemi (a žezlo později převzal jeho syn Bertil Åkesson). Plantáž je zdrojem rozvoje celého kraje, využívá obnovitelnou sluneční energii, farmářům v okolí poskytuje know-how a vykupuje od nich i čerstvé kakaové boby dle principů fair trade. Chuťový profil Akessonova Madagaskaru je jedinečný a ceněný řemeslnými výrobci čokolády po celém světě. Je typicky citrusový, zejména po červeném ovoci, ale nabízí i vrstvy tónů a nuancí jako je ořech, karamel, džem či jemný pepř, a v aroma jasně rozeznáte vůni sušených meruněk. 

  • Pražení 4/5 * Hořkost 1/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 3/5 * Kořenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům.

Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa.

Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.

Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio SUŠENÉ MLÉKO, bio cukr, bio LÍSKOVÉ OŘECHY. Bez lepku. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaa v čokoládě min. 55 %.

 Energetická hodnota: 2223,21 kJ/531,36 kcal
 Tuky: 34,50 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 8,96 g
 Sacharidy: 44,65 g
      z toho cukry: 40,33 g
 Bílkoviny: 10,58 g
 Vláknina: 5,75 g
 Sůl: 0 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Fair trade bio čokolády Millésime Chocolat
Hmotnost: 0.09 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 75 g
Obsah kakaové sušiny: 55 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení