Bio mléčné napolitánky s lískovými ořechy Madagaskar 55 %, 75 g

Kód: MC088204
Bez lepku Bio
105 Kč 91 Kč bez DPH 140 Kč / 100 g
Skladem (> 10 ks)

Nádherné napolitánky z ručně dělané mléčné čokolády z madagaskarských kakaových bobů se dvěma celými lískovými ořechy na povrchu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Luxusní kostičky bio mléčné čokolády s 55 % kakaa, které navíc zdobí dva celé lískové ořechy. Nádhera, která se jen tak nevidí, a z lahodného zákusku ke kávě tvoří kulinářský obřad a pastvu pro oči. Vždyť i samotná čokoláda je prvotřídní, vyrobená ručně z kakaových bobů (bean to bar) uzrálých v Akessonově zahradě ve slavném údolí Sambirano na severu Madagaskaru. Millésime Chocolate jsou exkluzivní belgické řemeslné čokolády s medailemi snad ze všech mezinárodních čokoládových soutěží od Singapuru po Londýn.

Napolitánky, či původně neapolitánky, odvozují svůj název od italské Neapole, "krásky pod Vesuvem" s dlouhou kulinářskou tradicí a města dezertů (a pochází odtud i pizza). Napolitánkami se od konce 19. století chlubily významné čokoládové společnosti Evropy a byly jejich výkladní skříní. Dnes jsou spíše jednotlivě balenými reklamními nosiči. Millésime Chocolate však ctí tradici starých mistrů a její vintage čokolády i v podobě malých napolitánek prozradí mnohé o samé podstatě pravé čokolády.

Krabičku tradičního tvaru krychle o rozměru 7,5 cm můžete směle využít jako hodnotný dárek na úrovni. Obdarovaný rychle pochopí, že nedostal další obyčejnou bonboniéru z blízkého obchodu. Tyto napolitánky jsou také skvělou příležitostí ochutnávat a porovnávat jednotlivé čokolády a bohatost chutí kakaa z různých koutů světa. Dobře poslouží i těm, kteří by po nakousnutí tabulky čokolády snědli hned celé balení.

Výběrové bio Akessonovo kakao z Madagaskaru

Exkluzivní řemeslná čokoláda ručně vyrobené z kakaových bobů odrůdy Trinitario z oblasti Ambanja, srdci slavného údolí Sambirano na severu Madagaskaru. Řeka Sambirano sbírá své zdroje na nejvyšší hoře ostrova Maromokotro (2 876 m n. m.) a po celou dobu své cesty do Indického oceánu ji lemují plantáže kávy, kakaa, vanilky, koření a jiných voňavých rostlin pro výrobu parfémů. Řeka vytváří široká údolí, která pravidelnými záplavami zúrodňuje a dodává půdě bohatství minerálů. Samotné údolí Sambirano má navíc specifické mikroklima, kdy je slunečné jako západ Madagaskaru a zároveň deštivé jako jeho východ. Není tedy divu, že místní kakaovníky produkují boby s přirozenou sladkostí a svými výjimečnými vůněmi jsou proslulé po celém světě. Mnohé z nich navíc rostou na bývalých ovocných plantážích z francouzských koloniálních dob. Jejich kakao se vyznačuje ovocnými, zejména citrusovými tóny.  

A právě v tomto regionu, zasazeném do údolí zeleně mezi horami a mořem, založil v roce 1904 Lucien Millot kakaovou zahradu, ze které pochází kakao v této čokoládě. Pan Millot byl vizionář a spolu s plantáží postavil celou vesnici pro své zaměstnance, se školou i silnicemi. A v této cestě pokračoval i pan Åkesson, který sem v 70. letech 20. století přišel za sisalovými plantážemi (a žezlo později převzal jeho syn Bertil Åkesson). Plantáž je zdrojem rozvoje celého kraje, využívá obnovitelnou sluneční energii, farmářům v okolí poskytuje know-how a vykupuje od nich i čerstvé kakaové boby dle principů fair trade. Chuťový profil Akessonova Madagaskaru je jedinečný a ceněný řemeslnými výrobci čokolády po celém světě. Je typicky citrusový, zejména po červeném ovoci, ale nabízí i vrstvy tónů a nuancí jako je ořech, karamel, džem či jemný pepř, a v aroma jasně rozeznáte vůni sušených meruněk. 

  • Pražení 4/5 * Hořkost 1/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 3/5 * Kořenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům.

Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa.

Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.

Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio SUŠENÉ MLÉKO, bio cukr, bio LÍSKOVÉ OŘECHY. Bez lepku. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaa v čokoládě min. 55 %.

 Energetická hodnota: 2223,21 kJ/531,36 kcal
 Tuky: 34,50 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 8,96 g
 Sacharidy: 44,65 g
      z toho cukry: 40,33 g
 Bílkoviny: 10,58 g
 Vláknina: 5,75 g
 Sůl: 0 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Fair trade bio čokolády Millésime Chocolat
Hmotnost: 0.09 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 75 g
Obsah kakaové sušiny: 55 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: