Bio velikonoční vajíčka z para ořechů, 100 g

Kód: GE257326
Bez lepku Bio
120 Kč 107 Kč bez DPH 120 Kč / 100 g
Vyprodáno

Křupavé velikonoční brazilské ořechy v jemné mléčné čokoládě s 33 % fair trade kakaa. Zvenku krémová, uvnitř křupavá vajíčka vyráběná pouze na Velikonoce.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Křupavá bio čokoládová velikonoční vajíčka z para ořechů z Bolívie potažených jemnou mléčnou čokoládou s 33 % fair trade kakaa. Zvenku krémová, uvnitř křupavá lahodná dobrůtka, která se vyrábí pouze  na Velikonoce v krásném velikonočním obalu.

Jemná a krásně krémová fair trade čokoláda neobsahuje žádné emulgátory ani umělé náhražky kakaového másla či konzervanty. Kakao dodávají družstva CECAQ-11 ze Svatého Tomáše a COOPROAGRO z Dominikánské republiky. Ořechy pěstují rolníci z HYLEA 1884 v Bolívii a třtinový cukr dodává sdružení Manduvirá z Paraguaye. 

Para ořechy jsou lahodná semena juvie ztepilé, jednoho z nejvyšších stromů Amazonie. Své jméno získaly nejspíš díky vývozu z brazilského přístavu Pará do Evropy. Snad proto se jím říká také brazilské ořechy. Para ořechy jsou velmi výživné a používají se k přímé konzumaci, kvalitní olej z ořechů se používá v kosmetických přípravcích.

Sběr divokých para ořechů v projektu Hylea v Bolívii

Tvrdé dřevnaté tobolky se semeny z juvie v době zralosti opadávají a jsou známy případy, kdy zranily či i usmrtily sběrače. Naše prémiové para ořechy rostou divoce v deštných pralesích Bolívie, kde žijí domorodé komunity sběračů Castanheiros. Sběrem ořechů lidé využívají přírodní zdroje udržitelným způsobem a chrání ekosystém před pronikáním dřevařských společností, chovatelů dobytka a sójových plantáží.

Snaží se udržet si svůj životní styl a ochránit přírodu pomocí oficiálního uznání jejich území jako přírodní rezervace. IUCN ostatně považuje udržitelné využívání v chráněných oblastech za nejrozumnější způsob ochrany rostlin. Navíc pokusy pěstovat para ořechy na plantážích selhaly a i v pralese se těmto ořechům daří jen díky složité interakci s jinými organismy.

Partnerem sběračů pro export je společnost Hylea, kterou v roce 1884 založil Friedrich Hecker v severovýchodní Bolívii. Od začátku byl společensky agnažovaným rodinným podnikem a vedle přírodního kaučuku byl průkopníkem právě v bolívijské produkci para ořechů. Dnes patří mezi 6 největších vývozců para ořechů na světě a předním dodavatelem bio ořechů v Německu. Rodina Heckerů se vždy starala o potřeby místních obyvatel a už v roce 1932 založila první venkovské školy a postavila zdravotní stanici. Dnes zde provozuje sběrné stanice ořechů, které zajišťují solidní příjem pro sběrače z 15 místních komunit a jejich rodin. Ve spolupráci s německou fair trade společností Gepa pak nastavila v Bolívii nové standardy udržitelnosti. 

Složení z kontrolovaného ekologického zemědělství: MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 56 % (surový třtinový cukr, SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO, kakaové máslo, kakaová hmota, vanilkový extrakt), PARA OŘECHY 38 %, surový třtinový cukr, zahušťovadlo arabská guma, med. Může obsahovat stopy jiných druhů ořechů a lepku. Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 33 %.

 Energetická hodnota: 2415 kJ/580 kcal
 Tuky: 46,3 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 13,7 g
 Sacharidy: 29,6 g
      z toho cukry: 29,1 g
 Bílkoviny: 9,5 g
 Sůl: 0,08 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Sušené ovoce a oříšky
Hmotnost: 0.12 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Hmotnost: 100 g
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
Gepa: Fair trade garance Gepa

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: