Kakaový prášek alkalizovaný z Kamerunu, 250 g

Kód: GE032497
147 Kč 128 Kč bez DPH 588 Kč / 1 kg
Skladem (> 10 ks)

Jen lehce odtučněný kakaový prášek z Kamerunu, který prošel procesem alkalizace. Je tedy tmavý, dobře rozpustný a nemá kyselé pH.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Aromatický kakaový prášek bez přidaného cukru vhodný pro všechny milovníky tmavého poctivého kakaa. Je vhodný na pečení i přípravu dezertů a čokoládových nápojů.

Kakaový prášek spadající do kategorie "plnotučného" kakaa, které si uchovává obsah kakaového másla 20-22 %. Prošel procesem alkalizace, při kterém se zvýší pH kakaa i jeho rozpustnost a kakaový prášek získá tmavší barvu. Jinými slovy jde o kakaový prášek holandského typu.

Příznivci tohoto kakaa si pamatují, že kakao Afrika pocházelo z Ghany, ale spolupráce se společností Gepa skončila, a tak ta po téměř roční přestávce nabídla toto kakao, které pěstují a sklízí drobní zemědělci ze sdružení KONAFCOOP v pralesech Kamerunu. Fair Trade pravidla pěstitelům zajišťují důstojný příjem za jejich produkci a umožnila jim také založit vlastní školku.

Pojetí "fair trade" samozřejmě i v tomto případě znamená, že jde nad rámec norem Fairtrade International a nečiní z producentů průmyslový podnik ani lidi závislé na pomoci zvenčí.

Složení: kakaový prášek s obsahem tuku 20-22 % (98 %), regulátor kyselosti uhličitan draselný. 

Energetická hodnota: 1634 kJ/391 kcal
 Tuky: 21,0 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 13,2 g
 Sacharidy: 12,4 g
      z toho cukry: 0,3 g
 Bílkoviny: 22,3 g
 Sůl: 0,1 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Bio kakaový prášek, bio kakao
Hmotnost: 0.25 kg
Bio: ne
Hmotnost: 250 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: