Bio mléčná čokoláda se 60 % kakaa slazená kokosovým cukrem, 70 g

Kód: ZO053583
Novinka Bez lepku Bio
99 Kč 88 Kč bez DPH 141 Kč / 100 g
Skladem (>10 ks)

Mléčná čokoláda nevšedního kulatého čtvercového tvaru s velmi vysokým obsahem kakaa slazená pouze cukrem z nektaru květů kokosových palem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bio mléčná čokoláda s vysokým podílem kakaa slazená cukrem z květů kokosových palem. Se svými 60 % kakaa by se tato čokoláda mohla směle řadit k fair trade hořkým čokoládám. Má plnou kakaovou chuť zjemněnou organickým horským mlékem z Tyrolska a slazenou skvělým kokosovým cukrem s typickým karamelovým nádechem. Chuť má charakter ořechového nugátu s lehkým mléčným akcentem, tóny čokoládového dortu, karamelu, lesních plodů a citrusových plodů či citrónové trávy.

Bio kokosový cukr vzniká přírodními procesy z nektaru květů kokosových palem přímo v místě pěstování bez použití chemických přísad. V Asii je oblíbený již stovky let, u nás jde spíše o novinku, která příliš nezatěžuje životní prostředí a má nízký glykemický index. Oproti třtinovému cukru je méně kalorický a přitom obsahuje více makro a mikro živin.

Tvar čokolády odkazuje na známý geometrický problém kvadratury kruhu. Stejně jako tato "neřešitelná" úloha se dlouho jevila i snaha uvařit sladkou čokoládu bez klasického cukru. Mistr Josef Zotter to však v této čokoládové delikatese dokázal a jako čtverec vepsaný do kruhu, vetkl do této čokolády cukr získávaný z nektaru kokosových květů.

Minimální trvanlivost do 29.9.2024.

Čokoládovna Zotter

Josef Zotter patří mezi ty nejlepší výrobce čokolád na světě. Byl to také on, kdo představil světu ručně dělané čokolády a dokázal spojit kvalitu, pestrost i udržitelnost s uměním a humorem. Suroviny nakupuje přímo u pěstitelů a je jediným velkým výrobcem čokolády v Evropě, který skutečně dostál svému heslu "od kakaového bobu až do tabulky čokolády". Od pražení kakaových bobů, přes jejich další zpracování až do podoby čokolád nejrůznějších chutí, vůní a barev, se vše děje pod jednou střechou čokoládovny Zotter. Veškeré suroviny, které Zotter používá, pochází z ekologického zemědělství a jsou-li tak dostupné, také Fair Trade.
Originální kreslené obaly pochází z rukou Zotterova dřívějšího spolužáka, výtvarníka Andrease H. Gratze, který ty úplně první kresby načrtl Josefovi na papírový ubrousek v restauraci.

Složení z kontrolovaného ekologického zemědělství: kakaová hmota, kokosový cukr (23 %), SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO, kakaové máslo, sůl, mletá vanilka. Obsah kakaové sušiny min. 60 %. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů, sezamu a sóji.

 Energetická hodnota: 2398 kJ/578 kcal
 Tuky: 43 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 26 g
 Sacharidy: 33 g
      z toho cukry: 27 g
 Bílkoviny: 11 g
 Sůl: 0,49 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Alternativně slazené bio čokolády Zotter
Hmotnost: 0.085 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 60 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
Zotter: Fair trade garance Zotter

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: