Bio belgické pralinky z čokolády Madagaskar 55 %, 75 g

Kód: MC088242
Bez lepku Bio
120 Kč 104 Kč bez DPH 160 Kč / 100 g
Skladem (> 10 ks)

Tradiční ručně dělané belgické pralinky ručně vyrobené z 55% mléčné čokolády z aromatického kakaa z Madagaskaru, mandlí a sekaných lískových oříšků.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tradiční čokoládové pralinky založené na poctivém řemeslu a tradici belgických mistrů čokolatiérů, která se odvozuje od Jeana Neuhause, zařazeného na oficiální seznam 100 nejvýznamnějších Belgičanů všech dob. Jean Neuhaus byl švýcarský lékárník, který si v roce 1857 otevřel v Bruselu apatyku a aby se jeho léky lépe prodávaly, začal je obalovat do tenké vrstvičky čokolády. Jeho vnuk, rovněž Jean Neuhaus, už čokoládové formičky neplnil léčivy, ale vláčnou směsí z ořechů, smetany, cukru a dalších ingrediencí. V roce 1912 se pak v jeho cukrárně objevila první pralinka - čokoládová skořápka s ganache uvnitř. Název pralinek pochází od kuchaře francouzského hraběte maršála du Plessis-Praslin, který v 17. století připravoval ořechy kandované v cukru a čokoládě, předchůdce dnešních francouzských pralinek.

Millésime Chocolat se pod vedením mistra Jean-Christophe Huberta s pokorou ohlíží za touto tradicí a čokoládové bonbóny plní nugátem s drcenými mandlemi a křupavými kousky lískových oříšků stejně, jako kdysi Jean Neuhaus plnil ty své. Náplň tak kontrastuje s vnějším pláštěm a chutě se přitom na jazyku rozvíjí harmonicky  společně. 

Použité kakao má přitom šlechtický rodokmen a v Millésime Chocolat ho ručně zpracovávají od celých kakaových bobů, přes pražení a mletí na kamenných mlýnských kamenech až po výslednou krabičku pralinek. Samozřejmě nepoužívají žádné emulgátory ani jiné umělé přísady a výroba je bez lepku.

Výběrové bio Akessonovo kakao z Madagaskaru

Exkluzivní řemeslné pralinky ručně vyrobené z kakaových bobů odrůdy Trinitario z oblasti Ambanja, srdci slavného údolí Sambirano na severu Madagaskaru. Řeka Sambirano sbírá své zdroje na nejvyšší hoře ostrova Maromokotro (2 876 m n. m.) a po celou dobu své cesty do Indického oceánu ji lemují plantáže kávy, kakaa, vanilky, koření a jiných voňavých rostlin pro výrobu parfémů. Řeka vytváří široká údolí, která pravidelnými záplavami zúrodňuje a dodává půdě bohatství minerálů. Samotné údolí Sambirano má navíc specifické mikroklima, kdy je slunečné jako západ Madagaskaru a zároveň deštivé jako jeho východ. Není tedy divu, že místní kakaovníky produkují boby s přirozenou sladkostí a svými výjimečnými vůněmi jsou proslulé po celém světě. Mnohé z nich navíc rostou na bývalých ovocných plantážích z francouzských koloniálních dob. Jejich kakao se vyznačuje ovocnými, zejména citrusovými tóny.  

A právě v tomto regionu, zasazeném do údolí zeleně mezi horami a mořem, založil v roce 1904 Lucien Millot kakaovou zahradu, ze které pochází kakao v těchto pralinkách s lískovými ořechy a mandlemi. Pan Millot byl vizionář a spolu s plantáží postavil celou vesnici pro své zaměstnance, se školou i silnicemi. A v této cestě pokračoval i pan Åkesson, který sem v 70. letech 20. století přišel za sisalovými plantážemi (a žezlo později převzal jeho syn Bertil Åkesson). Plantáž je zdrojem rozvoje celého kraje, využívá obnovitelnou sluneční energii, farmářům v okolí poskytuje know-how a vykupuje od nich i čerstvé kakaové boby dle principů fair trade. Chuťový profil Akessonova Madagaskaru je jedinečný a ceněný řemeslnými výrobci čokolády po celém světě. Je typicky citrusový, zejména po červeném ovoci, ale nabízí i vrstvy tónů a nuancí jako je ořech, karamel, džem či jemný pepř, a v aroma jasně rozeznáte vůni sušených meruněk. 

  • Pražení 4/5 * Hořkost 1/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 3/5 * Kořenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům.

Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.

Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio SUŠENÉ MLÉKO, bio cukr, bio LÍSKOVÉ OŘECHY, bio MANDLE. Bez lepku. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaa v čokoládě min. 55 %.

 Energetická hodnota: 2223,21 kJ/531,36 kcal
 Tuky: 34,50 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 8,96 g
 Sacharidy: 44,65 g
      z toho cukry: 40,33 g
 Bílkoviny: 10,58 g
 Vláknina: 5,75 g
 Sůl: 0 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Fair trade bio čokolády Millésime Chocolat
Hmotnost: 0.09 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 75 g
Obsah kakaové sušiny: 55 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení