Bio hořká čokoláda s kávou Kongo 76 %, 70 g

Kód: MC793121
Bez lepku Vegan Bio
102 Kč 91 Kč bez DPH 146 Kč / 100 g
Vyprodáno

Jedinečná řemeslná hořká čokoláda ručně vyrobená ze vzácného kakaa Amelonado, které roste výhradně v národním parku Virunga, nestřeženějším přírodním místě Afriky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Luxusní řemeslná hořká čokoláda ručně vyrobená z jedinečných kakaových bobů odrůdy Virunga Amelonado sklizených v roce 2019 v národním parku Virunga v Kongu. Tato vzácnost roste výhradně v národním parku Virunga, nejstřeženějším přírodním místě Afriky. Velmi vzácné kakao charakteristické svou zemitou, silně kakaovou chutí s tóny višní a černého čaje.

Národní park Virunga na hranicích Demokratické republiky Kongo byl založen v roce 1925 a jde o jedno z nejstarších chráněných míst v celé Africe. Od roku 1994 je na seznamu světového dědictví UNESCO v ohrožení a pro jeho 689 strážců jde o nebezpečné místo. Každý měsíc je zde v boji proti pytlákům a nelegálním osidlovatelům zabit průměrně jeden z nich. Park Virunga je domovem asi třetiny posledních horských goril na světě, více než tisíce druhů savců, ptáků, plazů a obojživelníků a jsou na něm různým způsobem závislé 4 miliony lidí, kteří žijí v jeho blízkosti. 

Do této unikátní čokolády, dostupné jen v omezeném množství, je navíc zamíchána káva, rovněž pěstovaná dle pravidel ekologického zemědělství, a to jí dodává ještě další úroveň chutí, které rozehrají vaše smysly. Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě...

  • Pražení 5/5 * Hořkost 3/5 * Kyselost 3/5 * Květinové tóny 1/5 * Kořenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům

Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství. 

Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.

Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio káva. Bez lepku. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 76 %.

 Energetická hodnota: 2360,69 kJ/564,76 kcal
 Tuky: 44,76 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 15,20 g
 Sacharidy: 32,28 g
      z toho cukry: 24,00 g
 Bílkoviny: 8,20 g
 Vláknina: 8,28 g
 Sůl: 0 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Fair trade bio čokolády Millésime Chocolat
Hmotnost: 0.07 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 76 %
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: