Bio hořká čokoláda s lískovými oříšky Dominicana 75 %, 70 g

Kód: MC793046
Bez lepku Vegan Bio
102 Kč 89 Kč bez DPH 146 Kč / 100 g
Skladem (> 10 ks)

Výtečná řemeslná hořká čokoláda ručně vyrobená z výběrového kakaa Hispaniola z Dominikánské republiky plná malých kousků sekaných lískových oříšků.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Exkluzivní řemeslná hořká čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůdy Hispaniola sklizených v roce 2020 v oblasti San Francisco de Macoris v samém srdci Dominikánské republiky. Tomuto místu nedaleko Atlantiku i Karibského moře mezi pohořím na severu a údolím Cibao na jihu se říká také Tierra del Cacao, tedy "Země kakaa". Právě zde se pěstuje vůbec nejvíc kakaových bobů dle pravidel ekologického zemědělství na světě. Dominikánská republika je přitom až 10. největší producent kakaa na světě. 

Kakao vypěstovali Gualberto a Adriano z kooperativy Öko Caribe Cooperative, která i díky fair trade podpoře pomohla malým farmářům jejich pěstitelské umění dotáhnout až téměř k dokonalosti. Jejich kakao je výjimečné se silně kakaovou chutí a tóny po červeném ovoci.

Tuto výbornou čokoládu, dostupnou jen v omezeném množství, navíc vyplňuje taková spousta kousků lískových oříšků, že se do ní téměř nemůže vejít. Výjimečná čokoláda s krásně křupavým vnitřkem ze sekaných lískových ořechů. Že se tato bio čokoláda skutečně povedla dokazuje také zlatá medaile z mezinárodní čokoládové soutěže Singapore Chocolate Awards z roku 2019.

Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě. 

Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům

Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství. 

Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.

Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio cukr, bio LÍSKOVÉ OŘECHY. Bez lepku. Může obsahovat stopy jiných ořechů a mléka. Obsah kakaa v čokoládě min. 75 %.

 Energetická hodnota: 2374,36 kJ/568,03 kcal
 Tuky: 44,49 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 12,80 g
 Sacharidy: 33,22 g
      z toho cukry: 26,60 g
 Bílkoviny: 8,68 g
 Vláknina: 8,21 g
 Sůl: 0 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Fair trade bio čokolády Millésime Chocolat
Hmotnost: 0.091 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 75 %
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: