Bio hořká čokoláda s mandlovou náplní Panama 75 %, 70 g

Kód: MC793114
Novinka Bez lepku Vegan Bio
117 Kč 102 Kč bez DPH 167 Kč / 100 g
Skladem (> 10 ks)

Exkluzivní řemeslná hořká čokoláda se sladkou mandlovou náplní plnou plátků mandlí. Ručně vyrobená z kakaových bobů 3 odrůd ze souostroví Bocas del Toro u Panamy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Exkluzivní řemeslná hořká čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůd Trinitario, Forastero a Criollo sklizených v roce 2019 na ostrovech Bocas del Toro patřící Panamě. Toto souostroví nedaleko karibského pobřeží objevil v roce 1502 Kryštof Kolumbus při své čtvrté cestě. Jsou proslulé tropickým pralesem, ve kterém drobní farmáři domorodé komunity NgöbeBuglé pěstují kakaovníky v pestrém agrolesnickém systému ve stínu vavřínů, broskvoní a banánovníků.

Výtečnou čokoládu, dostupnou jen v omezeném množství, navíc doplňuje sladký mandlový nugát ze spousty tence řezaných plátků mandlí. Nugát se vyrábí samostatně a do čokolády se ručně pokládá před jejím zchlazením. Při mlsání tabulky čokolády pak přímo vybízí k pozvolnému rozpouštění v ústech a "cumlání". Že se tato chuťově vyvážená delikatesa bez lepku opravdu povedla dokazuje také zlatá medaile z mezinárodní čokoládové soutěže Singapore Chocolate Awards v roce 2019 a další zlatá medaile v International Organic Awards 2021.

Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě...

  • Pražení 5/5 * Hořkost 3/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 3/5 * Kořenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům

Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství. 

Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.

Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio cukr, bio glukóza, bio MANDLE. Bez lepku. 
Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaa v čokoládě min. 75 %.

 Energetická hodnota: 1908,75 kJ/456,64 kcal
 Tuky: 26,19 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 10,15 g
 Sacharidy: 45,67 g
      z toho cukry: 39,10 g
 Bílkoviny: 9,57 g
 Vláknina: 5,02 g
 Sůl: 0 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Fair trade bio čokolády Millésime Chocolat
Hmotnost: 0.07 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 75 %
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: