Bio hořká čokoláda s pistáciovou náplní Nikaragua 65 %, 70 g

Kód: MC793015
Bez lepku Vegan Bio
114 Kč 102 Kč bez DPH 163 Kč / 100 g
Vyprodáno

Exkluzivní řemeslná hořká čokoláda se sladkou pistáciovou náplní plnou plátků pistácií. Autenticky ručně vyrobená z kakaových bobů Trinitario z oblasti Matagalpa.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Exkluzivní řemeslná hořká čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůdy Trinitario sklizených v roce 2019 v regionu Matagalpa v Nikaraguy. Této horské oblasti se říká také Perla severu a pěstuje se zde zejména káva, banány a kakao. Kakao z tohoto místa a tohoto ročníku má hedvábně hladkou strukturu s vyváženou hořkostí, příchutí ořechů, kořeněného rumu a sladových zrn a obzvláště dlouhý kakaový závěr. 

Výtečnou čokoládu, dostupnou jen v omezeném množství, navíc doplňuje sladký pistáciový nugát ze spousty tence řezaných plátků pistácií. Nugát se vyrábí samostatně a do čokolády se ručně pokládá před jejím zchlazením. Při mlsání tabulky čokolády pak přímo vybízí k pozvolnému rozpouštění v ústech a "cumlání". Že se tato delikatesa bez lepku opravdu povedla dokazuje bronzová příčka evropské úrovně v uznávané mezinárodní čokoládové soutěži International Chocolate Awards v roce 2018.

Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě...

  • Pražení 4/5 * Hořkost 2/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 3/5 * Kořenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 3/5 *

Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům

Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství. 

Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.

Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio cukr, bio glukóza, bio PISTÁCIE. Bez lepku. 
Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaa v čokoládě min. 65 %.

 Energetická hodnota: 2220,66 kJ/531,26 kcal
 Tuky: 36,32 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 11,94 g
 Sacharidy: 44,18 g
      z toho cukry: 36,48 g
 Bílkoviny: 6,91 g
 Vláknina: 5,20 g
 Sůl: 0 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Fair trade bio čokolády Millésime Chocolat
Hmotnost: 0.091 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 65 %
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: