Bio mléčná čokoláda s kávou cappuccino Haiti 55 %, 70 g
Kód: MC792185Detailní popis produktu
Exkluzivní řemeslná mléčná čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůdy Trinitario sklizených v roce 2020 v oblasti haitského mysu, zkráceně Le Cap, na severu Haiti. Domorodci lokalitu Cap-Haïtien nazývali Guárico a v roce 1492 zde Kryštof Kolumbus založil první evropskou osadu na americkém kontinentu La Navidad. A právě zde také proběhlo jediné úspěšné povstání otroků na světě - roku 1791 proti francouzské koloniální nadvládě - které rozhodlo o nezávislosti Haiti.
Dech beroucí historie ale dobré kakao nedělá. Dělá ho místní klima a úrodná půda, která živí plantáže kakaa, kávy, banánů a pomerančů. S pěstováním kakaovníků v oblasti pomáhá rodina Dufort, která původně spravovala finky s kávovníky, ale v roce 2014 se rozhodla pomoci pěstitelům organického kakaa a založila organizaci Islands Products.
Tuto výbornou belgickou čokoládu, dostupnou jen v omezeném množství, doplňuje trocha kávy zamíchané do čokoládové hmoty. Vzniklé cappuccino tak lehce povzbuzuje a čokoláda nabízí pestré květinové a citrónové tóny s nádechem karamelu.
Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě...
- Pražení 4/5 * Hořkost 1/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 4/5 * Kořenité tóny 5/5 * Ovocné tóny 3/5 *
Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům
Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství.
Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.
Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio cukr, bio SUŠENÉ MLÉKO, bio káva. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 55 %.
Energetická hodnota: | 2275,21 kJ/544,31 kcal |
Tuky: | 38,13 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 14,86 g |
Sacharidy: | 34,95 g |
z toho cukry: | 29,02 g |
Bílkoviny: | 12,71 g |
Vláknina: | 5,65 g |
Sůl: | 0,00 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fair trade bio čokolády Millésime Chocolat |
---|---|
Hmotnost: | 0.091 kg |
Bezlepkové: | ano |
Bio: | ano |
Druh čokolády: | mléčná |
Hmotnost: | 70 g |
Obsah kakaové sušiny: | 55 % |
Vegan: | ne |
Bio EU: | Eko zemědělství dle norem EU |
WFTO: | Garance World Fair Trade Organization |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.