Bio mléčná čokoláda s kávou cappuccino Haiti 55 %, 70 g

Kód: MC792185
Novinka Bez lepku Bio
102 Kč 89 Kč bez DPH 146 Kč / 100 g
Skladem (10 ks)

Exkluzivní řemeslná mléčná čokoláda s kávou a mlékem, které tak tvoří oblíbené cappuccino. Ručně vyrobená z kakaových bobů z Ayiti - země vysokých hor.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Exkluzivní řemeslná mléčná čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůdy Trinitario sklizených v roce 2020 v oblasti haitského mysu, zkráceně Le Cap, na severu Haiti. Domorodci lokalitu Cap-Haïtien nazývali Guárico a v roce 1492 zde Kryštof Kolumbus založil první evropskou osadu na americkém kontinentu La Navidad. A právě zde také proběhlo jediné úspěšné povstání otroků na světě - roku 1791 proti francouzské koloniální nadvládě - které rozhodlo o nezávislosti Haiti. 
Dech beroucí historie ale dobré kakao nedělá. Dělá ho místní klima a úrodná půda, která živí plantáže kakaa, kávy, banánů a pomerančů. S pěstováním kakaovníků v oblasti pomáhá rodina Dufort, která původně spravovala finky s kávovníky, ale v roce 2014 se rozhodla pomoci pěstitelům organického kakaa a založila organizaci Islands Products. 

Tuto výbornou belgickou čokoládu, dostupnou jen v omezeném množství, doplňuje trocha kávy zamíchané do čokoládové hmoty. Vzniklé cappuccino tak lehce povzbuzuje a čokoláda nabízí pestré květinové a citrónové tóny s nádechem karamelu.

Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě...

  • Pražení 4/5 * Hořkost 1/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 4/5 * Kořenité tóny 5/5 * Ovocné tóny 3/5 *

Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům

Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství. 

Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.

Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio cukr, bio SUŠENÉ MLÉKO, bio káva. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 55 %.

 Energetická hodnota: 2275,21 kJ/544,31 kcal
 Tuky: 38,13 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 14,86 g
 Sacharidy: 34,95 g
      z toho cukry: 29,02 g
 Bílkoviny: 12,71 g
 Vláknina: 5,65 g
 Sůl: 0,00 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Fair trade bio čokolády Millésime Chocolat
Hmotnost: 0.091 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 55 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: