Objednávání a zasílání objednávek funguje bez omezení. Provozovna však otevřena pouze k vyzvedávání dříve objednaného zboží.

Bio mléčná čokoláda s máslovým karamelem Peru 55 %, 70 g

Kód: MC371857
Bez lepku Bio
102 Kč 89 Kč bez DPH 146 Kč / 100 g
Skladem (> 10 ks)

Exkluzivní řemeslná mléčná čokoláda s lupínky slaného máslového karamelu. Ručně vyrobená z kakaových bobů tropických lesů a křišťálových vod severního Peru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Exkluzivní řemeslná mléčná čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůd Criollo a Trinitario sklizených v roce 2019 v provincii Lamas v regionu San Martin v severním Peru. Tato oblast už má tropické podnebí a vlhkost v místních lesích zajišťuje perfektní podmínky pro pěstování kakaa. Národní parky Río Abiseo a Cordillera Azul také v oblasti chrání ohrožené druhy rostlin a živočichů. Jejich jezera, jako jsou slavná Lago Lindo a Lago Azul, zadržují křišťálově čistou vodu. Kakaové boby pěstované zde dle pravidel ekologického zemědělství nabízí výjimečnou čokoládu se složitými tóny květin a pikantního tropického ovoce.

Tuto výbornou belgickou čokoládu, dostupnou jen v omezeném množství, navíc doplňují lupínky poctivého máslového karamelu. Že se tato kombinace slaného karamelu a výtečné čokolády opravdu povedla dokazuje také zlatá medaile z mezinárodní čokoládové soutěže Singapore Chocolate Awards z roku 2019.

Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě...

  • Pražení 3/5 * Hořkost 1/5 * Kyselost 3/5 * Květinové tóny 1/5 * Kořenité tóny 4/5 * Ovocné tóny 3/5 *

Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům

Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství. 

Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.

Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio cukr, bio glukóza, bio SUŠENÉ MLÉKO, bio MÁSLO, sůl. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaa v čokoládě min. 55 %.

 Energetická hodnota: 2139,03 kJ/511,73 kcal
 Tuky: 32,94 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 13,47 g
 Sacharidy: 42,51 g
      z toho cukry: 35,00 g
 Bílkoviny: 11,31 g
 Vláknina: 4,65 g
 Sůl: 0,26 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Fair trade bio čokolády Millésime Chocolat
Hmotnost: 0.07 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 55 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: