Bio hořká čokoláda se 70 % RAW kakaa z Ekvádoru, 80 g

Kód: TE002176
Bez lepku Vegan Bio
96 Kč 86 Kč bez DPH 120 Kč / 100 g
Vyprodáno

Unikátní hořká čokoláda se 70 % RAW kakaa původní místní odrůdy od drobných pěstitelů z Esmeraldas vyrobená přímo v Ekvádoru nabízí jedinečnou chuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Naprosto výjimečná hořká čokoláda vyrobená přímo v Ekvádoru z nepražených RAW kakaových bobů. Raw kakao má jedinečnou chuť, protože na rozdíl od klasického kakaa nejsou raw kakaové boby pražené, pouze zahřáté na méně než 45 °C. Raw kakao si zachovává vysokou nutriční hodnotu kakaových bobů a v jeho chuti můžete rozeznat charakteristické alkoholové a tříslovinové tóny.

Toto kakao pěstuje asi 400 drobných farmářů sdružení FONMSOEAM v oblasti Esmeraldas, v překladu "smaragdy", v severním Ekvádoru. Jejich důležitou snahou je záchrana místní staré odrůdy kakaa Nacional před intenzivně využívanými plantážemi hybridního CCN51, které nechutná dobře a je ekologicky destruktivní. Díky fair trade se FONMSOEAM od roku 2009 stalo klíčovým hráčem v místním rozvoji a ekologickém způsobu hospodaření. V menší míře může kakao pro tuto čokoládu pocházet také od družstev UROCAL z provincie El Oro na jižním pobřeží Ekvádoru a od pěstitelů APEOSAE pracujících v regionu Zamora u jižních hranic s Peru.

Všichni své kakaovníky pěstují tradiční formou agrolesnictví, při které kombinují pěstování dřevin se zemědělskou produkcí na jednom pozemku. To snižuje závislost lidí na jedné plodině, zvyšuje produktivitu, podporuje biodiverzitu, zlepšuje zadržování vody, ochranu plodin před extrémním počasím a omezuje dopady klimatických změn. Hlavní sklizeň kakaa zde probíhá od července do března a vyloupané kakaové boby se v bednách a pytlích fermentují 4-5 dní. Následně se přímo v Ekvádoru vyrábí i celá tato čokoláda v bio kvalitě.

Terra Etica je kooperativní projekt francouzské společnosti Ethiquable, ve kterém sociální a lidské hodnoty klademe do středu ekonomiky. Spravedlivé ceny zajišťují spravedlivou odměnu a kontrolované ekologické zemědělství jednotlivých složek ochranu životního prostředí a jeho zdrojů. Jako členové WFTO (World Fair Trade Organization) ctíme hodnoty spravedlivého obchodu fair trade, ale také mobilizujeme družstva po celém světě k udržení rolnického zemědělství místo průmyslového intenzivního způsobu plundrujícího lány krajiny.

Logo SPP, tedy Símbolo de Pequeños Productores, česky symbol malých výrobců, zaručuje na základě nezávislé certifikace spravedlivý obchod fair trade zaměřený výhradně na drobné zemědělství. Jde o mezikontinentální síť organizací malých producentů bio potravin, kteří bojují za uznání vysoké kvality produktů a pracují pro důstojný život a zdravou planetu pro všechny.

Potisk kartonového obalu čokolády využívá inkousty na rostlinné bázi. 

Složení z kontrolovaného ekologického zemědělství: raw kakaová hmota (58 %), světlý třtinový cukr, kakaové máslo. Bez lepku. Obsah kakaové sušiny min. 70 %. Může obsahovat stopy mléčných produktů, sóji, arašídů a ořechů.

 Energetická hodnota: 2393 kJ/577 kcal
 Tuky: 43 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 27 g
 Sacharidy: 32 g
      z toho cukry: 32 g
 Bílkoviny: 8 g
 Vláknina: 14 g
 Sůl: <0,01 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Hořká čokoláda
Hmotnost: 0.95 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 100 g
Obsah kakaové sušiny: 70 %
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization
SPP: Symbol malých výrobců

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: