Bio mléčná čokoláda Peru Cusco 56 %, 100 g

Kód: TE901516
Novinka Bez lepku Bio
82 Kč 71 Kč bez DPH 82 Kč / 100 g
Skladem (>10 ks)

Vysokoprocentní mléčná čokoláda s 56 % původní kakaové odrůdy s vysokou přidanou hodnotou od drobných pěstitelů Alto Urubamba z oblasti Cusco v Peru a jen 23 % třtinového cukru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vynikající bio mléčná čokoláda s velmi vysokými 56 % kakaa z oblasti Cusco východně od hlavního města ve středním Peru. Kakaové boby zde na asi 300 hektarech půdy pěstuje a sklízí dle pravidel ekologického zemědělství přibližně 115 farmářů, z nichž téměř polovinu tvoří ženy. Všichni pochází výhradně z malých rolnických farem a zahrad družstva Alto Urubamba, které navíc zajišťuje i primární zpracování sklizeného kakaa na kakaovou hmotu. Tak v místě původu zůstává o 15 % přidané hodnoty více a práci zde najde více lidí a profesí.

Tito zemědělci navíc ve své oblasti udržují tradiční kulturu a způsob pěstování původních místních kakaových odrůd Criollo a Chuncho. Spoléhají na spravedlivou cenu fair trade systému, která kompenzuje nižší výnosy těchto kakaovníků, které čelí konkurenci moderních odrůd. Mají tak prostředky k oživení tohoto vzácného kakaa formou agrolesnictví. Tedy způsobu hospodaření, který kombinuje pěstování dřevin se zemědělskou produkcí na jednom pozemku. To snižuje závislost lidí na jedné plodině, zvyšuje produktivitu, podporuje biodiverzitu, zlepšuje zadržování vody, ochranu plodin před extrémním počasím a omezuje dopady klimatických změn. "Naši" farmáři zde ve výškách 600-1200 m n. m. pěstují přirozeně se vyskytující původní dřeviny a citrusové plody. 

Hlavní sklizeň kakaa Criollo probíhá od dubna do srpna, Chuncho se sklízí od prosince do dubna a vyloupané kakaové boby se fermentují 5-6 dní při maximální teplotě 50 °C. Následné sušení trvá dle počasí 7-10 dní na tzv. afrických postelích na plném slunci i ve stínu a kakaové boby se třídí ručně i strojově. Bloky kakaové hmoty od farmářů Alto Urubamba se lodí dopravují do čokoládovny ve francouzském Gers, kde se pak vyrábí tato výborná nepřeslazená mléčná čokoláda v bio kvalitě. Bio mléko pochází z malých farem (tzv. lidské velikosti) na severu Francie sdružené do skupiny Biolait.

Terra Etica je kooperativní projekt francouzské společnosti Ethiquable, ve kterém sociální a lidské hodnoty klademe do středu ekonomiky. Spravedlivé ceny zajišťují spravedlivou odměnu a kontrolované ekologické zemědělství jednotlivých složek ochranu životního prostředí a jeho zdrojů. Jako členové WFTO (World Fair Trade Organization) ctíme hodnoty spravedlivého obchodu fair trade, ale také mobilizujeme družstva po celém světě k udržení rolnického zemědělství místo průmyslového intenzivního způsobu plundrujícího lány krajiny.

Logo SPP, tedy Símbolo de Pequeños Productores, česky symbol malých výrobců, zaručuje na základě nezávislé certifikace spravedlivý obchod fair trade zaměřený výhradně na drobné zemědělství. Jde o mezikontinentální síť organizací malých producentů bio potravin, kteří bojují za uznání vysoké kvality produktů a pracují pro důstojný život a zdravou planetu pro všechny.

Potisk kartonového obalu čokolády využívá inkousty na rostlinné bázi. 

Složení z kontrolovaného ekologického zemědělství: kakaová hmota z Peru (35,7 %), třtinový cukr, kakaové máslo, SUŠENÉ MLÉKO z Francie (20,5 %), vanilkový extrakt. Bez lepku. Obsah kakaové sušiny min. 56 %. Může obsahovat stopy ořechů, lepku a sezamu.

 Energetická hodnota: 2532 kJ/605 kcal
 Tuky: 47 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 28 g
 Sacharidy: 33 g
      z toho cukry: 30 g
 Bílkoviny: 9,5 g
 Vláknina: 8,1 g
 Sůl: 0,15 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Mléčná čokoláda
Hmotnost: 0.11 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 100 g
Obsah kakaové sušiny: 56 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization
SPP: Symbol malých výrobců

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: